Proslava 100 godina atletike u Sisku

Povodom obilježavanja 100- godišnjice atletike u gradu Sisku  održana je   1. lipnja 2012. u hotelu Panonija svečana sjednica.

Proslavi te obljetnice prisustvovali su predstavnici atletike, sporta, društvenih djelatnosti i grada Siska. Nakon pozdravnog govora predsjednika, prof. Božidara Dujmića govorilo se o povijesti samog kluba koji zaista ima zavidnu prošlost i kontinuitet.

Atletika kao kraljica sportova zaista zaslužuje značajno mjesto u povijesti grada Siska. Predstavnike kluba, trenere, sportaše i atletske suce pozdravio je direktor Hrvatskog atletskog saveza gosp. Siniša Ergotić i čestitao na značajnoj obljetnici uz napomenu da i HAS ima ove godine stotu obljetnicu i naglasio činjenicu da atletika nudi priliku svima i pozvao da se radi na njenoj masovnosti. Okupljenima se obratio i predstavnik HOO-a gosp. Ivan Varvodić, ravnatelj Odjela za istraživanje i unaprijeđenje razvojnih programa koji se također obratio sa čestitkama i podrškom atletici u gradu Sisku. Gradonačelnik grada Siska, gosp. Dinko Pintarić  je naglasio značaj atletskog sporta u Sisku, svoju sentimentalnu vezanost uz atletiku jer su i djed,  otac i stric ostavili trag u atletici i naglasio da su vremena teška, ali da atletiku treba jednostavno trčati. Predsjednik kluba prof. Božidar Dujmić je zajedno sa gradonačelnikom podijelio priznanja i zahvalnice  najzaslužnijim članovima kluba koji su pomogli da atletika proslavi ovaj značajan jubilej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>